13 Ekim 2011 Perşembe

Kepekli,Tambuğdayunlu ve beyazunlu pide ekmekler

KEPEKLİ UNLA YAPILMIŞ PİDE EKMEK
Malzemeler: 1 ölçek 210 ml
  • 1.5 ölçek su
  • 3 ölçek kepekli un
  • 1 ölçek beyaz un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı maya
  • Üzerine sürmek için sulu yoğurt
  • susam
TAMBUĞDAY UNLU PİDE EKMEK

Malzemeler:Kepekli pide ekmekle aynı .Sadece kepekli un yerine tam buğday unu


TIRTIKLI SADE PİDE
Malzemeler: Kepekli ekmekle aynı.Farkı hepsi beyaz un ve tereyağ yerine 1 kaşık sıvıyağ

Mayalandıktan sonra tepsiye yağlı kağıdı seriyorum.Un serpiyorum.Olduğu gibi boşaltıp elimi ıslatarak kendim şeklini veriyorum.Sadece en alttaki pideyi merdane ile açtım.Üstünü elimle ıslattım ama.Islatınca daha yumuşak oluyor.Kıtır kıtır olmuyor.Üzerine yoğurt suyu sürüyorum.Yaklaşık yarım saat tepside mayalandırıyorum.Üzerine susam serpip kırana kadar pişiriyorum.Çıkar çıkmaz ızgaranın üzerine alıyorum hamurlaşmasın diye.Soğuyuncada aşağıdaki gibi kesip poşetleyip buzluğa atıyorum.Özellikle evde ekmek olmayınca çok iyi oluyor.Çok çabuk çözülüyor buzu.Ben bazen 2-3 tepsi yapıp atıyorum.

11 Ekim 2011 Salı

makarna salatası_2

malzemeler:
  • Yarım paket düdük makarna
  • 1 büyük kırmızı salçalık biber
  • 2 havuç
  • 1 çay bardağı mayonez
  • 1 kaseyoğurt
  • 1 diş sarımsak

makarnayı suyunu süzmeden haşlayıp soğutuyoruz.içine kırmızı biberleri doğruyoruz.Havuçu rendeleyip iyice karıştırıyoruz.Diğer tarafta mayonez sarımsak ve yoğurdu iyice çırpıp makarnaya ekliyoruz.Çok lezzetliydi.yogurda havuç ve kırmızı biber çok güzel yakışıyor.

4 Ekim 2011 Salı

Baklava yufkasından peynirli börek

Baklavalık yufkaların kalanıylada bu börekleri yaptım.sıcakken tavsiye ederim.çıtır çıtır oluyor.
  • 400 gr. baklavalık yufka
  • 250 gr lor peyniri
  • 1 küçük kurusoğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağından biraz az sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su

Soğan ve maydanozu doğrayıp iç malzemeyi hazırlıyoruz.lor peyniri kuru olduğu için çok az sıvıyağ ekliyoruz.Sıvıyağ,süt ve suyu karıştırıp yufkaları tek tek sürüp şekildeki gibi sarıyoruz.üzerine harcın kalanına yumurta sarısı ekleyip sürüyoruz.susam ekleyip 200 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.


3 Ekim 2011 Pazartesi

Çubuk Baklava

Bu tarifi Ramazan'da oktay ustanın programında izlemiştim.Öve öve bitirememişti Oktay usta.Hemen aldım baklavalık yufkaları ama bir türlü yapamadım.baktım son kullanma tarihinin geçmesine az kalmış.Daha fazla ertelemden yapayım dedim.Gerçekten hem kolay hemde nefis.Ayrıca diğer baklavalar gibi dağılmıyor.sunumu kolay oluyor
  • 1 paket baklavalık yufka(küçük paket sanırım gramajını kaçırmıştım.Ben bimden 800 gr almıştım yarısını kullandım)
  • 125 gr tereyağ
  • 1 kase ceviz
  • yağlı pişirme kağıdı
şerbeti için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
Tereyağını çok kısık ateşte eritiyoruz.fokurdamıyacak.daha sonra (burası çok önemli )süzgeçin içine havlu kağıt koyup süzüyoruz.cevizleri merdane yardımıyla kırıyoruz.yufkaların arasını açıp tek tek tereyağ sürüyoruz.cevizleri koyup rulo halinde sarıyoruz.Tepsiye yağlı kağıdı seriyoruz.ruloları tepsiye diziyoruz.Hepsini bitirince kalan tereyağını üstüne sürüp fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz.fırından çıkınca şerbet ılık tatlı sıcak olacak şerbetini veriyoruz.ben bir dahaki sefere şerbetini 2 ye 2 denicem.bu çok güzel di ama ben hafif tatlıları daha çok seviyorum.