10 Aralık 2012 Pazartesi

İstavrit Tava ve Aşure



Aşureleri geçen perşembe yapmıştım.Tarifi burada Farklı olarak bu sefer kullandığım kuru meyveler rengi kara idi.Aşureyi karartmaması için içine biraz süt koydum.bilmeyenler için püf noktası.hiç de anlaşılmıyor.
İstavrit gelince Tavayı birazcık yağlıyoruz.temizlenip yıkanmış ve tuzlanmış istavritleri mısır ununa bulayıp şekilde görüldüğü gibi tavaya diziyoruz.Ocakta her iki tarafınıda pişiriyoruz.İlla balık tavası olması şart değil.Ben krep tavası kullanıyorum.Ama sadece balık yapıyorum.gözleme yaptığım ayrı.Yoksa kokusu geçiyor balığın.Çevirmek için de kızartma tavamın kapağını kullanıyorum.düz bir kapak olması yeterli.