13 Ekim 2011 Perşembe

Kepekli,Tambuğdayunlu ve beyazunlu pide ekmekler

KEPEKLİ UNLA YAPILMIŞ PİDE EKMEK
Malzemeler: 1 ölçek 210 ml
  • 1.5 ölçek su
  • 3 ölçek kepekli un
  • 1 ölçek beyaz un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı maya
  • Üzerine sürmek için sulu yoğurt
  • susam
TAMBUĞDAY UNLU PİDE EKMEK

Malzemeler:Kepekli pide ekmekle aynı .Sadece kepekli un yerine tam buğday unu


TIRTIKLI SADE PİDE
Malzemeler: Kepekli ekmekle aynı.Farkı hepsi beyaz un ve tereyağ yerine 1 kaşık sıvıyağ

Mayalandıktan sonra tepsiye yağlı kağıdı seriyorum.Un serpiyorum.Olduğu gibi boşaltıp elimi ıslatarak kendim şeklini veriyorum.Sadece en alttaki pideyi merdane ile açtım.Üstünü elimle ıslattım ama.Islatınca daha yumuşak oluyor.Kıtır kıtır olmuyor.Üzerine yoğurt suyu sürüyorum.Yaklaşık yarım saat tepside mayalandırıyorum.Üzerine susam serpip kırana kadar pişiriyorum.Çıkar çıkmaz ızgaranın üzerine alıyorum hamurlaşmasın diye.Soğuyuncada aşağıdaki gibi kesip poşetleyip buzluğa atıyorum.Özellikle evde ekmek olmayınca çok iyi oluyor.Çok çabuk çözülüyor buzu.Ben bazen 2-3 tepsi yapıp atıyorum.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

sanki fırından almış gibi harika görünüyorlar bende denicem

Unknown dedi ki...

Bu pideleri bol tereyağlı yemek vardı şimdi..:))
Elleirne sağlık canım
Sevgiler.

neslinameblog.blogspot.com dedi ki...

Ellerine saglik canim. Ekmek yapmak gercekten büyük bir beceri ister bence. Muhtesem lezzetli gözüküyorlar...

Adsız dedi ki...

DENEDİM SONUÇ TAŞ GİBİ 2 TANE EKMEK AYNI ÖLÇÜLER VE AYNI TEKNİKLE HAZIRLANDI ÇOK ÜZÜLDÜM ATSAM NASIL ATICAM YESEN YENMİYOR KAYNAYAN ÇORBANIN İÇİNDE BİLE ISLANMADI YUMUŞAMADI ÇOK YAZIK RİCAM LÜTFEN TARİF KOYCAKSANIZ İNSANLARINDA DENEYENECİĞİNİ HESAP EDİP NET DOĞRU DÜZGÜN GERÇEK BİR TARİF KOYMANIZ NEYAZIKKİ İNANMIYORUM ORDA GÖRÜNEN EKMEKLE TARİFİN AYNI OLDUĞUNA HA ÇAMUR ATMAK İÇİN FLN GELDİ DİE DÜŞÜNÜRSENİZ SAKIN ÖLE BİŞE DÜŞÜNMEYİN ADIMI ADRESİMİ HERŞEYİMİ YAZARIM GEREK OLURSA

zeynebinsofrası dedi ki...

adsız.Olmamasına çok üzüldüm.İnanmamak size kalmış.birebir tarifle aynı.gördüğünüz gibi de adım adım fotografladım.ama yinede bazı noktaları hatırlatayım.kullandığınız un da önemli.Hamurun kıvamı kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak.Hafif ele yapışacak.Un ölçüsünü kendiniz ayarlayabilirsiniz.Yazdığım püf noktalarınada dikkat edin...

Adsız dedi ki...

Tarifin icin cok Sagol...
Yalniz bir sorum olacakti...
Bir Pidenin hamur miktari...yani kac gram olacak...???

zeynebinsofrası dedi ki...

ekmeklerin ölçüsünü şöyle verebilirim.ekmek yapma makinesine yoğurduğu için makinem 900 gr ekmek ölçüsüne göre yoğuruyor.Yardımcı olabilimişimdir umarım.