12 Nisan 2012 Perşembe

Tavuklu Döğme(buğday) Pilavı

Bir çok yörede buna keşkek diyorlar yöreden yöreye farklı versiyonları var.Biz Döğme pilavı deriz.Çocukluğumda hayal-meyal hatırlıyorum köy düğünlerine veya mevlidlerde kurban kesilir onun etiyle kazanlarla yüksük çorbası, topalak ve bu pilav yapılırdı hatırladığım kadarıyla.....
Benim çocuklar bayılıyor buna...

Malzemeler
  • 2 su bardağı döğme(aşurelik buğday)
  • 4 tavuk baget
  • 1 kurusoğan
  • 1 çay kaşığı salça
  • 1 kaşık tereyağ kalanı sıvıyağ(sıvıyağı yazamadım.Pirinç pilavına ne kadar koyuyarsanız)
  • tuz,karabiber,defne yaprağı

Buğdayları akşamdan ıslatıp haşlıyoruz.Suyunu azar azar ekleyin.Tam çeksin.diğer tarafta tavuka bagetleri haşlıyoruz.Haşlama suyuna defne yaprağı ve tuz ekliyoruz.Haşlandıktan sonra tavukları iyice didikliyoruz.Pilav tenceresine soğanı rendeliyoruz(doğrayınca çocuklar yemiyor hemde lezzeti daha güzel çıkıyor).Sıvıyağla kavurup tereyağ ve salçayı ekliyoruz.Döğmeyi etini,karabiberi ve haşladığımız tavuk suyunu döküp pilav gibi pişiriyoruz.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Bende çok severim çok..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.

bırtutamkekik dedi ki...

hiii...
bayılırımm be lezzetee...
:)
ellerine sağlık canımm benim.
fotoğraf makinamı sormuşsun.
aslında çok profesyonel bir makina sayılmaz.
sonyDSC-T100
CYBER-SHOT
Fotoğraflarını mutlaka güneşli ortamda çek.
ben hep balkona taşınıyorum resimlerken:))
içeri de çekilen ile arasında çok fark oluyor.
nacizane fikrim..
:)
öpüyorum canım.
sevgilerimle...

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

Okadar ozel bir yemektir benim icin..
Bayilirim gercekten de..
Sevgiler.