Benim çocuklar bayılıyor buna...
Malzemeler
- 2 su bardağı döğme(aşurelik buğday)
- 4 tavuk baget
- 1 kurusoğan
- 1 çay kaşığı salça
- 1 kaşık tereyağ kalanı sıvıyağ(sıvıyağı yazamadım.Pirinç pilavına ne kadar koyuyarsanız)
- tuz,karabiber,defne yaprağı
Buğdayları akşamdan ıslatıp haşlıyoruz.Suyunu azar azar ekleyin.Tam çeksin.diğer tarafta tavuka bagetleri haşlıyoruz.Haşlama suyuna defne yaprağı ve tuz ekliyoruz.Haşlandıktan sonra tavukları iyice didikliyoruz.Pilav tenceresine soğanı rendeliyoruz(doğrayınca çocuklar yemiyor hemde lezzeti daha güzel çıkıyor).Sıvıyağla kavurup tereyağ ve salçayı ekliyoruz.Döğmeyi etini,karabiberi ve haşladığımız tavuk suyunu döküp pilav gibi pişiriyoruz.
3 yorum:
Bende çok severim çok..
Ellerine sağlık canım..
Nefiss görünüyor.
hiii...
bayılırımm be lezzetee...
:)
ellerine sağlık canımm benim.
fotoğraf makinamı sormuşsun.
aslında çok profesyonel bir makina sayılmaz.
sonyDSC-T100
CYBER-SHOT
Fotoğraflarını mutlaka güneşli ortamda çek.
ben hep balkona taşınıyorum resimlerken:))
içeri de çekilen ile arasında çok fark oluyor.
nacizane fikrim..
:)
öpüyorum canım.
sevgilerimle...
Okadar ozel bir yemektir benim icin..
Bayilirim gercekten de..
Sevgiler.
Yorum Gönder