4 Ocak 2010 Pazartesi

Lahmacun



Bu lahmacunları yapalı baya oluyor.ama yinede koyayım dedim.Çünkü çok nefis olmuştu.Yanında gördüğünüz garnitürler çok güzel gidiyor.(marul,tere,maydanoz,soğan salatası,turp)Şalgamı unutmamak lazım.







hamuru için:herhangi bir mayalı hamur.Benim ekmek yapma makinem olduğu için rahat oluyor.Ölçülere sütlü ekmekten bakabilirsiniz.

İç malzeme:
  • 400 gr. kıyma.
  • 400 gr kuru sogan(göz kararı ayarladım.püf noktası kıyma kadar olacak)
  • 3 diş sarımsak
  • 2 küçük domates
  • 2 küçük sivri biber
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası(kurutulmuş eve yapımı)
  • tuz.karabiber,kekik,kimyon,pulbiber
tüm iç iyice yoğurulur.hamurdan ceviz kadar alıp açılır.Üzerine iç malzeme konulup elle hamura yayılarak hamur biraz daha açılır.Fırına gönderilir.Çok çabuk pişiyor.Arasıra fırını kontrol etmeyi unutmayın.

5 yorum:

tub@ dedi ki...

Damak tadı nasılda aynıı :D

Eşimin Adana'lı olduğunu biliyorsun zaten, resimdeki herşey o kadar tanıdık ki :)
Turpta kesin Osmaniye'nindir dimi canımcım heheh:)


Ellerine sağlık tatlım, bizde bayadır yapmıyorduk bak iyi oldu hatırlattığın, sevgiler canım..

nurlu dedi ki...

s a lahmacunlar gerçekten nefis görünüyor ellerine sağlık arkadaşım.tekrar yazmaya başlaman çok iyi oldu artık bu kadar ara verme olurmu...

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Canım çok fena lahmacun istedii:)

Enfes görünüyor gerçekten, ellerine sağlık canım..

Adsız dedi ki...

Lahmacun olur da güzel olmaz mi.

Ellerine saglik...

zeynebinsofrası dedi ki...

tub@ maalesef ben adanalıyım ama adanada değilim.sadece biber turşusu ve şalgam adanadan.