Çooook uzun bir zaman oldu.Bazı nedenlerdendan dolayı ara vermiştim.Daha sonrada araya soğukluk girdi bir türlü başlayamadım.kısmet bugüneymiş.Belki çok sık ekleyemem ama bundan sonra elimden geldiği kadar yeni tarifleri paylaşacağım.Hadi bismillah...
Yukardaki bazlamanın nasıl böyle fosur fosur kabardığını bilmek isteyenlere püf noktasını söyleyeyim.bildiğiniz mayalı bir hamur ama aynı poğaçayı fırına vermeden önce nasıl tepside bekletiyoruz ya aynen bunuda açtıktan sonra biraz bekletirseniz aynen böyle oluyor.Ben bütün hamuru sırayla açıyorum.daha sonra bir taraftan hamuru pişirip bir taraftan sofrayı hazırlıyorum.Kahvaltıda çok güzel oluyor.Hemde sıcak sıcak yeniyor.Üstüne birde tereyağ harika....
5 yorum:
Hoş geldin Zeynep
hayırlı cumalar dilerim arkadaşım.
Hamurun çok güzel kabarmış her an patlayı verecekmiş gibi görünüyor :))
ellerine sağlık afiyetler olsun......
hoşbulduk yıldız.sağolasın.sanada hayırlı cumalar....
hoşgeldin zeynep.ben de yapıyorum ama böyle pofur olmuyordu.birde senin püf noktan ile deneyeyim.ellerine saglık.
hoşbulduk eylem.
Yalnız bir noktayı hatırlatayım.Bekletirken öyle poğaça yarım saat filan değil yoksa hamur yumuşayıp yapışır.dediğim gibi ben önce hepsini açıyorum sonra ilk açtığımdan başlayarak pişiriyorum.
hayırlı olsun zeynep abla seni burada gördüğüme çok sevindim.yeni tarifleri bekliyoruz.bu arada bazlamalar herzamanki gibi harika.bende isterim ona göre.
Yorum Gönder