23 Kasım 2007 Cuma

Sütlü İrmik Helvası








Akşama misifiriniz gelecek ve evde yumurta gibi temel malzemelerden biri yok yada elektrikler kesik fırını kullanamıyorsunuz.bir tatlı bir tuzlu tarif yapacaksınız.Aklınıza ne gelir.Benim aklıma tuzlu olarak makarna salatası yada patates salatası.Tatlı olarak ta Sütlü irmik helvası gelir.Size tatlı tarifini vereceğim.tepsiye dökerek yaptığım için misafire ikram ederken hem kolaylıkoluyor hem de pasta görünümü veriyor.hemde hafif.ben helvayı margarinle bir türlü sevmiyorum.daha doğrusu margarini kurabiyeler dışında pek kullanmam.helvada sanki margarin yiyormuşum gibi geliyor.kullanırsamda tereyağ.






malzemeler

  • 3 su bardağı irmik
  • 3 bardaktan biraz eksik(son bardak 2 parmak kadar)şeker
  • 4 su bardağı süt
  • yeterince sıvıyağ(ölçerek koymayı unutmuşum.genellikle göz kararı yapıyorum.)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ(isteğe bağlı.çoğu zaman kullanmam.)
  • üzeri için hindistan cevizi

irmik sıvıyağ ve tereyağla birlikte kısık ateşte kavrulur.diğer tarafta sütün içinde şeker iyice eritilir.irmik iyice kızarınca karışım ilave edilir.sütü çekinceye kadar karıştırılır.sütü çekince tepsiye dökülür soğuması beklenir.hindistan cevizi veya normal ceviz ile servis yapılır.

1 yorum:

Naile dedi ki...

Merhaba Zeynep, öncelikle yeni blogun hayırlı olsun ve tabi aramıza hoşgeldin. Bu blog öyle birşey ki bir de bakmışsın ki 1. yılını kutluyorsun :) Güzel tariflerle buluşmak üzere...