4 Mayıs 2009 Pazartesi

Fırında karnıbahar



Karnıbaharın kızartması güzel oluyor ama ağır oluyor.Bende böyle yapıyorum.Kızartmasına yakın bir tat oluyor.Hemde hafif.Ablam geçen aynı tarifi brokoli içinde yapmış.Onuda denemek lazım.

  • Küçük boy karnıbahar
  • 1 patates
  • 1 havuç
  • 2 kaşık yoğurt(sulu)
  • 2 kaşık sıvıyağ
  • 3 yumurta
  • aldığı kadar un
  • tuz,pulbiber
  • limon
Karnıbaharı ve küp küp dogradığımız patates ve havucu haşlıyoruz.Haşlama suyunu tuz atıp limon sıkıyoruz.hepsini tepsiye alıp.diğer malzemleri iyice çırpıp gezdiriyoruz.Üstüne en son pul biber gezdiriyoruz.fırında kızarana kadar pişiryoruz.

3 yorum:

zehra dedi ki...

ben tam bir karnıbahar hastasıyımdır senın tarıınde super sorunuyor en kısa zamanda denemek lazım ellerıne saglık super gorunuyor

kubra zeynep kara dedi ki...

kızartmasını çok seviyorum.karnıbahar çok faydalı bir sebze diye duyduktan sonra annem o kadar çok yaptı ki yemesem aklıma gelmez:)
ama böyle yapılmış önüme konsa hayır demem eminim:)

Adsız dedi ki...

elinize sağlık güzel görünüyor.kaç derecede pişiriyoruz acaba??