2 Haziran 2009 Salı

Düdüklü Tencerede Tavuk

Evde çok aç bekleyen birileri varsa ve hazırda da tavuk etiniz varsa çok pratik.Siz sofrayı ve salatayı hazırlayana kadar pişiyor.Hem çok lezzetli hemde hiç yağ koymadım.Kendi yağıyla pişti.Yoğurt suyuda yumuşak olmasını sağlıyor.Ben genelde kullanırım yoğurt veya yoğurt suyunu tavuk etine.
Malzemeler
  • 500 gr parça tavuk
  • 4 kaşık yoğurt suyu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • tuz,karabiber,kekik
Bütün malzemeyi iyice karıştırıp yaklaşık 15 dk kadar pişiriyoruz.Arasıra tencereyi sallamakta yarar var.

13 yorum:

zehra dedi ki...

aaa ılk defa duydum ama goruntu super bende denıcem:)

zehra dedi ki...

aaa ılk defa duydum ama goruntu super bende denıcem:)

ayliz dedi ki...

ben çok severim böyle pratik lezzetlere ellerinize sağlık çokda güzel görünüyor

Eylem dedi ki...

bende şıkışyıgım zamanlarda yaparım düdüklüde.ellerine saglık canım.

kubra zeynep kara dedi ki...

bu çok güzelmiş özellikle acil anlarda.
birde pilav yapılırsa işte ziyafet sofrası.
ellerine sağlık zeynep ablacığım

tuba dedi ki...

bugünkü mericimek çorbamın yanına yakışacağını düşünüyorum :) ellerinize sağlık

ayfersultan dedi ki...

SA,Gerçekten acil durumda güzel olur afiyetler olsun canım sevgiler.A.E.O

Rabah dedi ki...

Zeynepcim çok güzel görünüyor ama bizim evdekiler et yemiyor ne yapacaz şimdi.

tasarım mekani dedi ki...

iyi fikir.. eve gec gelenler icin hemen pratik bir yemek... Hemde etrafa yagsicramaz da.. ellerinize saglik medinem

Papatya Prenses dedi ki...

tavuğun her halini severek yerim:) bu da pratik bir yolmuş.

ellerinize sağlık:)

Fatma Betül dedi ki...

merhaba Zeynep blogumu gezmenize sevindim:) Gezecek o kadar çok yer var ki. Çanakkaleye gitmek istiyorum. Sonra arabayla havalar biraz daha soğuyunca bir güney turu. Bir ege turu... Çok hevesim var ama bakalim bu planlara iznimiz ve bütçemiz yetecek mi :)

disal dedi ki...

yoğurt suyunu deneyeyim...güzel bir tat verdiği kesin...

nefis görünüyor..ellerine sağlık...

gokhan dedi ki...

az önce sanirim dünyanin en kisa yemek tarifini okudum:)