3 Haziran 2009 Çarşamba

Acılı Bulgur Pilavı


Bir önceki tavuk tarifinde Kübra Zeynep bunu yanına birde pilav olsa diyordu.Buyrun buda pilavı.Arkadaşım bernada yediğim ertesi gün hemen yaptığım bir tarif.Bende bulgur pilavını genelde daha önce yaptığım maklubedeki gibi yapıyordum.Yanındaki tavuk ise daha önce yaptığım pane tavuk tarifi.Buda harika.Mutlaka deneyin derim.

Malzemeler
  • 1 soğan
  • 1 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz.karabiber,kimyon,pulbiber
  • pilavlık bulgur
Soğanı rendeleyip sıvıyağda soteliyoruz.Sivribiberleride küçük küçük doğrayıp soğanla birlikte soteliyoruz.Salçayı daha sonra bulguru ve bol baharatlarını ekliyoruz.suyunu da ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz.su miktarını yazmıyorum.Ben çok pişmiş sevdiğim için az gelirse daha sonra ekliyorum.Nasılsa pirinç değil.Ben 1 pet bardak et suyuda ekledim.Çok lezzetli oluyor.. afiyet olsun..

6 yorum:

kubra zeynep kara dedi ki...

uzmanlar hep der bulgur daha sağlıklıdır pirinçten.
pilav denince aklımıza hep pirinç geliyor.
ama ben bulgurdan olan herşeye bayılıyorum.
çiğ köftesinden,içli köftesine,ekşiki köfteden pilava kısıra kadar.
ablacığım süper görünüyor pilavın ellerine sağlık:))

zeynebinsofrası dedi ki...

Bende gördüğün üzere bulgurlu herşeye bayılıyorum zeynep.Zaten damak zevkimiz aynı:))

içimdeki yolculuk dedi ki...

bende severim bulgur pilavını daha dogrusu bulgurla yapılan herşeyi gelgörki benim aşkoş yemez bende pek yapmam bazı şeylerden mahrum kaldım:)) kaldıgım halde bu kilodayım birde kalmasam ne olur acep

Naile dedi ki...

Bulgur pilavı bizim evde çoğu zaman pirinç yerine tercih edilir. Böylesi de ayrı güzel oluyor.Ellerine sağlık

ALEYNA dedi ki...

s.a.arkadaşım.bende tavuk ve bulgur pilavının çok yakıştığını düşünüyorum.benimde tercihimdir.eline sağlık.ayrıca blogunu beğendim ve ekliyorum.sevgiyle kal.

Adsız dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık