6 Mayıs 2009 Çarşamba

Fırın poşetinde kavurma

Çok pratik vede kendi suyuyla piştiği için lezzetli bir yemek.Fırınım benim genelde kuruttuğu için et yemeklerini ancak poşette yapabiliyorum yada aliminyum folyo kapatıyorum ama aliminyum folyonun kansorojen madde içerdiğini duydum.Onun için mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.
Malzemeler:
  • 500 gr yağsız kuşbaşı et
  • 1 büyük boy soğan rendelenmiş
  • 3 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 2 biber
  • tuz,karabiber,kekik,pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı ev yapımı biber salçası
  • hafif sulu istiyorsanız 1 çay bardağı su
  • 1 kaşık sıvıyağ
bütün malzemeler karıştırılıp 1 saat dinlendirilir.200 derecede yaklaşık 45 dk. pişirlir.Çok güzel yumuşak olduğu için bebeklere yedirirken kolaylık oluyor.

3 yorum:

nurlu dedi ki...

her gördüğünü canı isteyen biri olarak bugünlerde biraz bloglardan uzak dursam iyi olacak galiba.yani sana yetişemiyorum zeynep abla.maşallah ellerine sağlık.

zehra dedi ki...

masallah cok guzel olmus ellerıne saglık bu arada cokda pratık olmus bu tarıf

kubra zeynep kara dedi ki...

fırında kurumadan olması çok ilgimi çekti.
bu poşet işi çok zekice.
ellerine sağlık ablacığım:)