18 Mayıs 2009 Pazartesi

Sarımsaklı köfte


Birçok yerde farklı oluyor bunun adı.Bazıları fellah köfte diyor.Ben sarımsaklı köfte olarak biliyorum.bunun çorba yapılmış hali meşhurdur adanada topalak derler.İnşallah yakın zamanda yaparsam koymayı düşünüyorum.Bugünlerde onu kafaya taktımda.Bunu arkadaşım getirdi.sağolsun bahar temizliğine başlayınca yardıma geliyor bazen bana. 2 çocukla olmuyor çünkü.Onlara baksa yetiyor bana.Eeee garip memlekette olunca böyle.Anne yokki yardıma gelsin veya çocuklara baksın.Tam tarifini almayı unutmuşum sadece sosuna koyduğu malzemeleri söyleyebilirim.Taze soğan kurusoğan,sarımsak,salça,baharat.Bizim orda bol sarımsak ve domates konur.(Arkadaşım muş malazgirtli.)

9 yorum:

LEMAN dedi ki...

evet bizdede fellah afıyet olsun cokta lezzetlıdır

ayfersultan dedi ki...

sa.Zeynebim,bizdede sarmısaklı köfte denirçok nefis olur sarısaklı yoğurt üzerine tere yağı,pulbiberle.çocuklara öğretmek lazım ileride sıkıntı olmaz.sevgiler A.E.O

Naile dedi ki...

Oy oy bahar temizliğinde Allah kolaylık versin ZEynep, çok zor bişey. Ben tam bitiremedim. Çocuk olunca çok zor oluyor dediğin gibi bi de sende iki tane afacan sayısı. Arkadaşından Allah razı olsun.

Unknown dedi ki...

ben bilmiyorum ama en kısa zamanda arkaşınızdan tarfide alın bence çok güzel görünüyor

Betül MUTFAKTA dedi ki...

Oof off nefis gözüküyor.. Yanina birazda yogurt.. Yemede yaninda yat.. Ellerine saglik.. Benim sayfamada beklerim :))

zehra dedi ki...

hımmm super gorunuyor ellerıne saglık

kubra zeynep kara dedi ki...

bende bayılırım buna.
tam bizim oranın tatları bunlar:))
süper görünüyor ya özledim ben

tasarım mekani dedi ki...

Leziz duruyor... Yanina da yogurt lazim bneim icin:))) elinize saglik. sevgiler, medinem

Unknown dedi ki...

Canım benim benim de aklımda bu fellah köfteyi yapmak var ama bir türlü yapamadım pide de seninle aynı şeyleri düşünmüştük.Aynı frekansta hareket ediyoruz sanırım :)