10 Haziran 2009 Çarşamba

Biberli domatesli Biftek



Biraz ağır bir yemek oldu.Sunumu pek güzel görünmüyo.soğumadan sofraya götürmek için acele ile çektim.Ama tadı enfesti.Ekmekleri bana bana yedik.Tarif eşime aitKızartmaları çok sevdiği için .:))Yanında da şalgam harika oldu.Bütün et yemeklerinin yanına şalgam harika gidiyor.,15 tatilde Adana dan getirdiğim havuçlarla kendim yapmıştım.Hemde sağlıklı kola gibi değil.Aslında kola yerine şalgam adlı bir kampanya yapılsa ne iyi olur.

Gelelim tarife
  • 250 gr dana biftek
  • 6 tane sivri biber
  • 3 domates
  • 4 diş sarımsak
  • kekik,sıvıyağ,tuz
  • 1 çay kaşığı ev yapımı biber salçası
Önce biftekleri kızartıp geniş bir tavaya alıyoruz.Biftekleri kızartığımız yağda biberleri kızartıp üzerine ekliyoruz.En son domatesleri kızartıp(tavada yağ bittiyse.varsa fazla yağını boşaltın)sarımsakları ve kekiği ve salçayı ekliyoruz.domates sulu değilse çok az su koyabilirsiniz.Benimkiler sulu olduğu için koymadım.Domatesleri de diğerlerinin üzerine ekleyip ağzı kapalı bir tavada bir taşım kaynatıyoruz.Sonra ekmeği bana bana yiyoruz.biberler acı olduğu için pulbiber eklemedim.

7 yorum:

aleyna dedi ki...

s.a arkadaşım.varya açım şu an .olsa bende banardım ekmeği diyecektim ama diyette olduğum geldi aklıma.size afiyet olsun.sevgiler

halime dedi ki...

of çok nefis ellerine sağlık.eşim görmesin hemen ister.sevgiler

nurlu dedi ki...

ellerine sağlık zeynep abla çok hoş görünüyor tadıda harikadır eminim

Adsız dedi ki...

Biftekler harika görünüyor, benim kızım etçi hemen ona yapacağım ellerinize sağlık. Sevgiler

kubra zeynep kara dedi ki...

enfes görünüyor.
hele domatesli süperrr
vejeteryanlara saygı duysamda anlayamıyorum:))
cola yerine şalgam kampanyasını tuttum:)))

zehra dedi ki...

hımmm cok guzel gorunuyor ellerıne saglık masallah

Naile dedi ki...

zynep ben sevemedim bir türlü şalgamı ama belki adanadakilerden veya seninkinden içsem severim bilmiyorum. Bir ara tarifini eklesene deneyeyim. Biftek çok güzel ellerine sağlık.