Bu kadın ne kadar çok pide yapıyor böyle başka bişey bilmiyormu diyebilirsiniz.Eeeee eşinin favori yemeği olunca birde ekmek yapma makinası gibi bir rahatlık olunca bol bol yapılıyor böyle.bu kıymalı olan.Sanırım patatesliyi koymadım.Yakında onuda koyarım.
Malzemeler:
Hamuru:Daha önce sütlü ekmekte yaptığım ölçüler.Tabi bu ölçünün yaklaşık yarısını filan kullandım.
İç malzeme:
- 250 gr kıyma
- 1 domates
- 1 biber
- 2 soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı salça
- tuz,karabiber,kimyon,kekik.pulbiber
buda kızımın dün benim için topladığı papatyalar.mutfağımıza çok hoş bir hava kattı:))
12 yorum:
cok guzel gorunuyor bırde cok ıstah acıcı :)
papatyalarda cok guzeller
memleketteyken pazar kahvaltısının vaz geçilmezidir bizim için ama açıkçası burda çok yapamıyorum.papatyalar harika
Aynen bizde de en çok sevilen şeylerden biri pidenin her türü..
Köşede her daim mayalı hamur mutlaka var..(=
Artık hobi ve zevk halini aldı evde pidecilik..(=
Ekmek makinam henüz yok, en kısa zamanda düşünüyorum..
Sizin makinanın markası nedir..?
Moulinex düşünüyorum ben..
Pide kim sevmezki:))elelrine sağlık.
zeynep abla pideler yine harika görünüyor ellerine sağlık aslında sana burada küçük bir yer açsakmı diye aklıma gelmiyor değil yani çok pratiksin herkes senin gibi ekmek makinasını bu kadar seri kullanamıyor mesela ben hayırlı akşamlar.
Sevgili zehra,karamel mutfak,tuba çok teşekkürler...
Kullandığım ekmek yapma makinesinin markası luxell çok memnunum.Arkadaşlarımda sinbo ve kenwood var onlarda çok memnun.Sanırım marka çok önemli değil.devletşahın bir yazısı vardı onu okumanı tavsiye ederim arkadaşım(ismini bilmiyorum)Gerçekten büyük bir rahatlık ve kendi ekmeğini katkısız yapıyorsun.
Nurlu merak etme sen bi başlasan sürekli yapmaya benden daha güzel şeyler yaparsın inan:)))
pideyi kim sevmez ki.hele böyle ev yapımı miss gibi.
zeynep abla hep benim sevdiklerimi yapıyorsun:))
Nefis görünüyor. Ankara da böyle pidelere kır pidesi deniyor. Geçtiğimiz senelerede adım başı kır pidesi satan yer vardı şimdilerde yerlerini simitçiler aldı ama ben kır pidesini daha çok seviyorum. sanırım önemli olan hamurunu yumuşak tutturabilmek Sizinki çok güzel görünüyor. ellerinize sağlık
canım ellerine sağlık...
nefis olmuş..neden hep yapıyor diyelim..valla üşenmesem bende hep yapcam:)
öpüyorum seni..
Çok leziz görünüyor pideler,ellerinize sağlık ama benim gözüm papatyalar da kaldı:)
Tam çaylık papatyalar..
Off en sevdiğim yiyeceklerdendir.Harika görünüyor.ama bu ara yiyemiyorum,malum yaz yaklaşıyor:))
Ne kadar güzel bir pide.
Şimdi bana lazım böyle güzel hamur işi.......
Yorum Gönder