15 Nisan 2009 Çarşamba

Mantar soslu Makarna

Makarna ailecek favorilerimiz arasındadır. soslu olacak illa(kızım hariç).Maalesef o sade seviyor.Yine suyunu süzmedim.Suyu miktar olarak değilde göz kararı ayarladığım için miktarını yazamıyorum.Paket olarak pişirmeyince ayarlayamıyorum.Fotograftaki gibi ayarlayınca üzerini kaplayacak kadar tam suyunu çekti.


Malzemeler:
  • Yarım paket Kelebek veya kıvırcık makarna
  • 250 gr mantar
  • 1 domates
  • 1 kurusoğan
  • 1 çarliston biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • tuz,karabiber,kekik,kimyon,pulbiber
  • sıvıyağ
  • 1-2 damla limon suyu
Makarnayı kaynayan suyun içine atıp 1-2 damla limon sıkıp,az bi sıvıyağ ve tuz ekleyip arasıra karıştırarak pişiriyoruz.süresi pakette yazan şekilde.Pişmesine yakın yanından ayrılmayıp yapışmaması için sürekli karıştırıyoruz.Tabi tahta kaşıkla.Diğer tarafta mantarları doğrayıp sıvıyağda suyunu çekene kadar soteliyoruz.Daha sonra biber ,soağn ve arımsağı ekleyip kavuruyoruz.en son salça ve domatesi ekleyip biraz daha pişiryoruz.baharatlarını ekleyip makarnanın üzerine servis yapıyoruz.Afiyet olsun....

1 yorum:

tasarım mekani dedi ki...

Ellerine saglik... makarnaya kimse yok demez, biraz kasarli ketchuplu bile hos... Mantar kavurmasini bende cok severim.. guzel bir kombi olmus.. sevg iler, medinem