n
Bugün ekmek yapma makineme bütün malzemeleri koydum.(ben öyle zannediyordum)45 dk sonra kafama dank etti.En önemli şeyi mayayı koymayı unutmuşum.Devam ettirsem bişeye benzemicek ekmek çıkacak ortaya bende sonlandırdım ve annemin çok sık yaptığı.(helede çocukları geldimi)ıspanak böreğini yapayım dedim.Yazın sacın kışın sobanın üzerinde daha bi başka oluyor ama neyse biz krep tavasıyla yetinelim.Tam buğday ununu ilk defa denedim ve bayıldım.Bu kadar lezzet farkı olduğunu bilmiyordum.Normal unla yarı yarıya kullandım.Malzemelere gelince un tuz ve suyla normal bir hamur yapabilirsiniz.benim ekmek yapma makinesinse olunca sütlü ekmek de yaptığım ölçüler aynı fakat maya yok.Ayrıca ununyarısı tam buğday unu.birde ekmek hamuru biraz daha cıvık kıvamda olduğu için makineden alınca biraz un ekleyip yoğurmakta fayda var.yoksa çok yapışıyor.
İç malzeme:
- 250 gr ıspanak
- 1 küçük soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası(ev yapımı)
- tuz pulbiber,karabiber,kimyon
- sıvıyağ
Not:Şekiller biraz yamuk oldu.Ağlayan bir bebek ve öğle yemeği bekleyen bir eş olunca böyle oluyor.Ama tadı çok güzeldi.Önemli olan da bu değilmi
8 yorum:
SA.Zeynebim,muhteşem bir lezzet sivasta çok sıkla yapılır patateslisi,kıymalısı,ıpanak ve peynir çeşitleriyle loluk denir ellerine sağlık önemli olan tadı sevgiler.A.E.O
o yamuk sekilliler daha guzel oluyor bence ;))) sevgiler, medinem
işte zeynebimin zaferi...
akıllı kadınsın vesselam....maya olmayınca hemen nede güzel böreğe çevirmişsin....
ellerine sağlık....gerçekten harika olmuş....
öpüyorum seni...
(bana oy verdiğin için çok teşekkür ederim...çok mutlu oldum:)
Off bayılırım ıspanaklı böreğe..Annem de yok şimdi,çok güzel yapar:)Annee bir an önce gel..:))
bizim oralarda çok yapılır ıspanaklı börek.
sıcak sıcak içini açıp limon sıkıp yiyeceksin yanındada turp ohhh.
ıspanağı başka türlü sevemeyenlere özellikle bize annem böyle yedirirdi:))
çok güzel görünüyor ellerine sağlık zeynep ablacığım.
Eminim güzel olmuştur. Gece vakti canım istedi. Ellerine sağlık.
Ayfersultan,medinem,mosquito,disal,zeynep, nur hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Bu arada en önemli püf noktasını unutmuşum.Zeynep kübra iyi hatırlattın.Nede olsa hemşehrim sin.Bunun arasını açıp bol limon sıktıktan sonra kapatıp yiyeceksin.Zeynep kübranın dediği gibi yanında turp veya pulbiber kekik ve zeytinyağı sosuyla kırma zeytin.Asıl o zaman çok lezzetli oluyor...
zeynep ellerıne saglık cok guzel olmus bayıldım :)))
bu arada kubra aklıma getırdın rahmetlı babannemler sık sık yapardı bu lezzetten lımon sıcak cay fılan super oluyor gercekten :) kız kubra adanaya gelınce yapalım
Yorum Gönder