29 Nisan 2009 Çarşamba

Yoğurtlu patates çanakları


Geçen gün arkadaşım esma da otururken acele ile yapılmış bir aperatif ama çok güzel oldu biz artarmı diye düşünürken nerdeyse yetmedi:bununda ölçülerini hatırlamıyorum.Dediğim gibi acele ile yapıldı.
Malzemeler
  • Patates
  • taze soğan
  • maydanoz
  • tereyağ
  • yoğurt
  • sarımsak
  • mayonez
  • tuz,pulbiber
Patatesleri haşlayıp ezip sıcakken tereyağ ekleyip iyice karıştırıyoruz.İçine ince kıyılmış taze soğanları maydanozu ve tuzunu ekleyip iyice yoğurup soğumaya bırakıyoruz.Diğer tarafta yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsağa tuz ekleyip karıştırıyoruz.Daha sonra patatesleri çanak yapıp içine karışımı doldurup üzerine pulbiber gezdiriyoruz ve servis ediyoruz.Çok harika oluyor.Afiyet olsun....

5 yorum:

kubra zeynep kara dedi ki...

bu tarif çok güzelmiş yaa.mutlaka denemek istediklerime kaydedeceğim.
ablacığım ellerinize sağlık sayfan benim damak zevkime çok uyuyor:)))

zehra dedi ki...

goruntu olarakda cok guzel gorunuyor benım gıbı patades canavarları ıcın super alternatıf:)

serpil dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor.getirdiğim patateslerin bu hale gelmesi çok harika ama yemeye yetişemedim.sayfanız hayırlı olsun.sevgiler

zeynebinsofrası dedi ki...

serpil Ama bizim suçumuz değil.sana kal demiştik:)))başka zaman yine yaparız.

reyyan dedi ki...

elinize sağlık çok güzel görünüyorlar bende garnitürli çanak patates yapmıştım
sevgiler