28 Nisan 2009 Salı

Soğan Oturtması


Adapazarında sık yapılan bir yemek.Özellikle eşimin babaannesi ve kayınvalidem çok yapar.Bende kayınvalidemden öğrendim.Soğanları piyazlık halka halka doğruyorsunuz.Kısık ateşte sıvıyağla suyunu çekene kadar pişiriyorsunuz.Arasıra karıştırarak.Üzerine tuzunu,toz kırmızı biber ve karabiber ekleyip iyice karıştıryorsunuz.Sonra bir tavaya yayıp üstüne yumurtayı iyice çırpıp döküyorsunuz.Tabi ben bir adanalı olarak biraz da baharat takviyesi yaptım.

7 yorum:

zehra dedi ki...

cok guzel bır tarıfe benzıyor ellerıne saglık zeynepcıgım

Naile dedi ki...

Bu tarif osmanlı mutfağındaki soğanlı yumurta sanırım. Çok lezzetli oluyormuş ama ben daha hiç denemedim, bir haftasonu denemeli inşallah

zeynebinsofrası dedi ki...

Tam bilmiyorum naile olabilir.Eşimin dede tarafı tatar.Çok basit bir tarif ama evet çok lezzetli oluyor.

Kendimce dedi ki...

Sevgili Zeynep güzel yorumların için çok teşekkür ederim.Birgün size kahvaltıya gelmeye karar verdim.Nefis görünüyor patatesli omlet şimdi bu sen bizi bitirdin arkadaşım :))

zeynebinsofrası dedi ki...

Ne demek tabi ki beklerim kendimce(ismini bilmiyorum).Ben teşekkür ederim sayfamı ziyaret ettiğin için:)))

nurlu dedi ki...

bu tarif bana bizim oralardaki iftar davetlerini hatırlattı genelde iftarlarda yapılır adıda soğan kavurması tabi biraz değişiği.şimdi kahvaltıya hemen deniyeceğim ellerinize sağlık.

bengisu dedi ki...

çok güzel bende adapazarlı sayılırım ama bunu hiç duymamıştım çok güzel eminim çokta lezzetlidir