23 Mart 2009 Pazartesi

Ispanaklı açık pide


Hamuru için :Ekmek yapma makinemde yapıyorum hamurunu.Herhangi bir mayalı hamurla olur zaten.Patetesli gözlemeden yaptığım ölçülerden bakabilirsiniz.

İç malzemesi:
  • 250 gr ıspanak
  • 3 yemek kaşığı kıyma
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • tuz ve baharatlar
Sıvıyağda önce kıyma sonra soğanı ve ıspanağın köklerini soteleyip salça ekliyoruz.Doğranmış ıspanağı, tuzunu ve baharatların ekleyip suyunu çekinceye kadar biraz pişiriyoruz.

Hamuru açıp içine soğumuş olan malzemeyi ekliyoruz.200 derecede pidenin kenarları kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Hiç yorum yok: