31 Mart 2009 Salı

Tarçınlı kek


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • bol tarçın
  • aldığı kadar un
  • 1.5 paket kabartma tozu
Önce yumurta ve şekeri iyice çırpıyoruz.daha sonra diğer sıvılar ekliyoruz.Daha sonra aldığı kadar un ile kıvamını ayarlayıp tarçın, kabartma tozu ve portakal kabuğu rendesini ilave ediyoruz.
Not:Kek için önemli olan malzemelerin soğuk değil oda sıcaklığında olması gerektiği için ben önceden çıkarmayı hep unutuyorum o yüzden sütü biraz ısıtıyorum.bunuda bir arkadaşımdan öğrendim.

1 yorum:

kubra zeynep kara dedi ki...

sayfamda ödülün var arkadaşım